1.jpg
 
Queen_1år_1.jpg

S*FROSTUDDENS QUEEN L
SIB A 09 24. FÖDD 2020-07-11.

Queens stamtavla hittar du här (Pawpeds) o här​ (Sverak). 

Tester kommer göras före parning. 

210804 testades Queen för HCM o PKD, båda var u.a. 

Queen fick mycket beröm för sitt fina hjärta av veterinär Lennart Nilsfors.

 
Pina okt 2018.webp

S*DELTAS PINARELLO DOGMA.
SIB F 09 24. FÖDD 2016-02-06.

Pinarello Dogma kallas för Pina och är född i Cykelkullen, i Marussias sista kull.

Pina bor på foder hos Carina, S*Fairlines.

Pinas stamtavla hittar du här (Pawpeds) o här​ (Sverak)

Pinas HCM-resultat har hittills varit utmärkta.

Pinas övriga tester;
FIV och FeLV neg
Blodgrupp A, bärare av B-blod
Colorpoint: C/C (dvs ej bärare)

Pyruvate kinase deficiency (PKDef): Normal   
PKD: 2019-03-07 negativ

2021-04-21 HCM-testades Pina o hon hade ett fint hjärta. Veterinär var Fredrik Ödahl.Pina har fått en kull, Musikkullen, född 191217.

 
7.jpg

PR GIC S*FROSTUDDENS ELLA FITZGERALD.
SIB AY 24. FÖDD 2012-03-27.

Ella Bella Bus, Virvelvinden etc. Kärt barn har många namn.

När hon flyttade in till oss var hon så liten - i jämförelse mot de andra - men attityd och energi hade hon redan då. Det tog 10 månader innan hon till slut hade ro att komma och ligga i mitt knä.

Ella fick två kullar innan hon sen kastrerades, det blev Chakrakullen och Jennys kull.

Alla hennes HCM-resultat har varit utmärkta.

Ella har också gjort andra tester, som Fiv/Felv etc men eftersom hon nu är kastrat och hemsidan har uppdaterats och gjorts om, har jag inte tagit med dessa uppgifter.

I samband med en utställning blev hon väldigt stressad, pga en olycka. Jag har sakta och säkert tränat Ella och nu börjar det ge resultat. Hon har blivit mycket mer avspänd på utställningar. Hon har hittills inte fått något NOM men det kan kanske bero på att jag inte har velat ta tillbaka  Ella inför val av NOM.

Första gången i Finland fick hon domarens specialpris. Domarna har hittills varit väldigt nöjda med denna virvelvind, både med hennes färg och typ.

April 2019 tog jag med Ella och Marussia till Norge. Båda katterna saknade ett cert för att kunna bli IP.

Tyvärr går båda två mot varandra och Ella blev utan cert denna gång.

Hon hann dock tävla en gång som Senior (7-10 år), innan Ella fick gå i pension. Ella saknade bara ett cert till IP när hon gick i pension.

 
4.jpg

S*FROSTUDDENS DELTAS DOLCE.
SIB NY 24. FÖDD 2009-12-14.

Dolce är född i Fashionkullen.

Dolce (som betyder söt på italienska) lever verkligen upp till sitt namn.


När hon började öppna ögonen upptäckte vi att hon hade en halvsidig förlamning (från örat till munnen). Veterinär som vi kontaktade trodde att det berodde på att en nerv hade kommit i kläm i samband med förlossningen.


Eftersom Dolce inte skulle gå i avel kastrerades hon när hon var 6 månader.


Dolce är familjens prinsessa. Hon får göra mycket som dom andra katterna inte får göra. Hon älskar män, största favoriten är husse, men har mer och mer börjat komma även till mig.

Detta är en katt som de flesta faller för, vare sig de har sett henne på riktigt eller bara på bild. Dolce har det nog bäst av alla våra katter då hon aldrig har ställts ut.

Hon är nu snart 11 år o oj vad hon hör bra när hon vill.

 
3.jpg

IP SC S*DELTAS MARUSSIA.
SIB N 23. FÖDD 2009-02-21.

Marussia är född i Bilkullen och hon är en rysk sportbil. Marussia hade även ett tag ett stall i Formula 1.

Marussia fick 5 kullar innan hon kastrerades.

Hennes första kull var Änglakullen, sen kom Kinesiska filosofikullen, Storstadskullen, Operakullen och sista kullen var Cykelkullen

Alla hennes HCM-resultat har varit utmärkta.

Marussia har också gjort andra tester, som Fiv/Felv etc men eftersom hon nu är kastrat och hemsidan har uppdaterats och gjorts om, har jag inte tagit med dessa uppgifter.

När vi var testhem stannade alltid dom andra katterna kvar för att få lite godis. Marussia kunde ta emot lite men sen gick hon iväg till ett annat rum. Hon är vår underbara drottning, som sen kastreringen upptäckt att all mat kan vara riktigt gott. Marussia är en otroligt lätthanterlig katt som vi kan göra allt vad vi vill med.

Marussias allra första NOM kom på hennes första utställning (6 månader). Hon har blivit BIS avel (när hon var 2 år o hade sin första kull) och i Luleå 2018 blev hon BIS Senior, kategori 2, båda dagarna.

Februari 2019 fyllde Marussia 10 år o hon började tävla som Veteran. I Trondheim, april 2019 blev hon Veteran Bästa hona, båda dagarna, och tog IP o NOM på söndagen.

I Umeå (maj 2019) blev det 3 NOM o en BIS Veteran kat II på lördagen.

När Marussia var halvvägs till GIP kom pandemin 2020 o allt ställdes in, även utställningar. Jag valde då att pensionera Marussia från utställningar. 

 
4.jpg

SP S*DELTAS SAKHI.
SIB NY 24. FÖDD 2008-01-12.

Sakhi är född i Vänskapskullen, hans namn betyder vän på sanskrit.


Han har fått två kullar.

Detta är min stora, fina, gosiga nallebjörn. Han vill alltid vara nära och sover oftast med oss i sängen, högst upp. När jag sitter vid matbordet och vill jobba, kommer han och vill ha uppmärksamhet. Får han inte det så lägger han sig oftast framför mig.

2009 var jag och Sakhi i Norge, där dom även hade en sibirspecial. Där fick han titeln Storsjarmøren/hjerteknuseren och det är han verkligen. Jag kallar honom också för min solstråle, både pga färgen men även hans temperament.


Sakhi fick sin första NOM vid en sibirutställning 2011, där slog han ut en hane 4 år äldre. Efter han blev SP fick han gå i pension.

När Sakhi var 4,5 år fick han diagnosen HCM. Två år senare fick han börja med medicin.


Det hela började med att en kullbror, Mellon, fick HCM, sen visade det sig att även pappa katt hade HCM. Jivara och de två andra i kullen har inte HCM. Han scannas såklart regelbundet för att hålla koll på hans hälsa.

Senaste HCM-scanningen på Sakhi var 200731. Han har nu haft sin HCM i 8 år (ätit medicin i 6 år) och veterinären var väldigt nöjd med denna koll. Sakhis värden är stabila o det ser bra ut för Sakhi.